NEDELJKO MRDA 🇷🇸 – DOS Srbija 1.2.3.4.5.6.7. Ambasador

Pozdrav. Moje ime je Nedeljko Mrda, imam 39 godina i dolazim iz Ralje. U slobodno vreme biciklistički entuzijasta i ljubitelj prirode. Biciklizmom se bavim 8 godina od toga 2 poslednje profesionalno. 2023. godinu sam krunisao titulama šampiona u drumskom i brdskom biciklizmu za Masters A kategoriju. “DOS Srbija 1700” vidim kao odličnu ideju i svojevrsni izazov, tako da ću svojim učešćem pokušati da dam skromni doprinos u njegovom daljem razvoju i popularizaciji. Hvala vam na ukazanom poverenju i vidimo se na drumu.

 

Moj Strava account:

Nedeljko Strava

Dami Zupi 🇸🇮

Kada sam prvi put seo na bicikl 2016. godine, nisam mogao ni u najluđim snovima da zamislim da će biciklizam postati moj način života. Presrećan i blagosloven u isto vreme što mogu da pređem takve udaljenosti na svom biciklu, a još ispunjeniji što mogu da motivišem pojedince da učine isto. Činjenica da svojim radom doprinosim pomoći deci kupovinom bicikala za mene je ujedno veliki izazov i misija.

Uživam u svakoj sekundi na biciklu, siguran sam da se to vidi u mojoj harizmi kojom zračim.
Uostalom, ne bih biciklirao 28.000 km godišnje da nisam baš uživao.
Pridružite se meni i našim momcima i ženama na našem putu po Srbiji!

 

Tu sam ako me želiš zapratiti:

Dami Strava

Miran Gračner 🇸🇮

Ja sam Miran Gračner, 40 godina iz Sevnice u Sloveniji, sa više od 100.000 pređenih kilometara.

Vozim bicikl 7 godina i volim da učestvujem u humanitarnim akcijama i druženju se sa prijateljima biciklistima.

Moj Strava profil:

Miran Strava

Franci Plajnšek 🇸🇮

Ja sam Franci Plajnšek, imam 34 godine, dolazim iz okoline Ptuja (Slovenija). Tri godine se bavim biciklizmom i brzo sam shvatio da me bicikl najviše raduje, pa zato i dosta slobodnog vremena provodim na biciklu. Vožnje su bile sve duže i duže, pa sam počeo i malo duže poput DOS-a – humanitarnog kola Slovenije u dužini od 1.225 km, manifestacije koju sam prvi put vozio 2023. godine. Ove godine jako se radujem vožnji zvanom “Balkanska dijagonala” dužine 1500 km.  Jako sam ponosan da mogu biti deo DOS Srbija, čiji je osnovni cilj dobrotvornost.

 

Follow me on Strava:

 

Franci Strava

Luka Lenarčič 🇸🇮

Ja sam porodičan čovek, partner strastvenog bicikliste i otac dve ćerke. Amaterski se bavim biciklizmom oko 15 godina. Zaposlen sam u državnoj upravi, gde mi je zagarantovano dovoljno slobodnog vremena za moje biciklističke avanture. Provodim najmanje 600 sati godišnje na biciklu, gde se opuštam i punim baterije. Volim da vozim bicikl u prirodi, po lepim putevima i neravnom terenu. Obično bicikliram sa prijateljima, kolegama iz Dolenjske bilanse i Litijskog tempomata, gde sam i član. Zimi volim da posetim Kanarska ostrva, volim i hrvatska ostrva. Biciklirao sam preko Slovenije dugo i kratko, nekoliko puta i oko Slovenije, prošle godine četiri moja prijatelja su biciklirala takozvanu balkansku dijagonalu od Đevđelije do Rateča. Dos Srbija mi predstavlja novi poseban izazov, zbog čega sam sa zadovoljstvom prihvatio Zupijev poziv.

Vidi moje rute:

 

Luka Strava

David Rihtarič – Riki🇸🇮

Tokom svoje sportske karijere, osamnaest godina sam se aktivno bavio atletikom i bio sam član slovenačke atletske i orijentiring reprezentacije. Učestvovao sam na mnogim svetskim i evropskim prvenstvima u planinskom i drumskom biciklizmu, krosu i maratonima. Od 2009. godine sam član biciklističke reprezentacije Slovenačke vojske i slovenačke amaterske biciklističke reprezentacije. Takmičim se kao član Biciklističkog kluba Rikiteam. 2006, 2007, 2017. i 2021. godine proglašavan sam za najboljeg sportistu Slovenačke vojske.

2023 Evropsko prvenstvo u 12-satnoj vožnji – 1. mesto – Evropski šampion Ovogodišnje Evropsko prvenstvo održano je u Hrvatskoj, u gradu Oriovac, na kružnoj ruti od 21 kilometar, gde sam za 12 sati prešao 441 kilometar i postao prvak Evrope . Svetsko prvenstvo u ultramaratonu 2023, Trka oko Poljske, 3600 kilometara – 4. mesto. To je najduža ultramaratonska biciklistička trka u Evropi. Samo pozvani vozači koji su se kvalifikovali za trku u prethodnoj godini mogu da startuju. Oni obilaze celu Poljsku okruženi sa sedam zemalja i prolaze Tatre, Karpate, Sudete, Baltik i Mazuriju. Trka oko Danske 2023, 1600 kilometara – 1. mesto. To je jedna od najtežih ultramaratonskih biciklističkih trka u Evropi, zbog nepovoljnih vremenskih uslova po kojima je Danska poznata tokom prolećnih meseci. Start i cilj trke je u Arhusu, a ruta se proteže duž obale Severnog i Baltičkog mora, a biciklisti kruže oko cele Danske. Trka preko Nemačke 2022, 780 kilometara – 1. mesto. To je jedna od dve ultramaratonske biciklističke trke u Nemačkoj koje se održavaju u dva uzastopna meseca. Trka se kreće od istoka, koji se graniči sa Belgijom – Ahen, pa sve do zapada, gde se graniči sa Poljskom – Gerlic, potrebno je savladati 7800 m. Trka preko Nemačke 2022, 1100 kilometara – 2. mesto. To je najduža ultramaratonska biciklistička trka u Nemačkoj. Teče sa severa, koji se graniči sa Danskom – Flenzburgom, pa sve do juga, gde se graniči sa Austrijom – Garmiš Partenkirhen, potrebno je savladati 7500 m. Trka oko Austrije, 2208 kilometara – 1., 2., 6. mesto. Učestvovao sam na trci četiri puta (2008, 2009, 2014, 2022), od čega jednom u parovima. To je najteža trka u Evropi po odnosu pređenih kilometara sa pređenom visinom, koliko i toliko. 36.000 Evropsko prvenstvo u vožnji na 12 sati, 2019. – 2. mesto – vicešampion Evrope sa 462 pređena kilometra. DOS RAS EKSTREME – Trka oko Slovenije, 1186 kilometara. Tartar sam radio pet puta, 2009, 2010, 2011, 2014. i 2015. godine, i osvojio mesta od 4. do 8. u trci koja se odvijala u blizini granica Slovenije, gde je savladano 17.000 vm. Trka preko Italije, 780 kilometara 3., 4. mesto. Takmičio sam se 2019, 2022. Trka traje od Jadranskog mora (Silva Marini) do Jonskog mora i nazad do Silva Marine. Potrebno je savladati 14000 vm. Stao sam na podijum i na 24-časovnim trkama u Austriji – 24h Radtrophi 2010 i Italiji – 24h Montello 2010, 2011, i na Trci preko Alpa 2012, 2014 (RATA), gde je potrebno savladati 12 visokoplaninskih prevoja Švajcarska, Austrija i Italija učestvovale su na trci Gloknerman na 1500 kilometara u Austriji, prešavši dva puta Grosglokner,…

Riki Strava

Erkan Güngör 🇹🇷

My name is Erkan Güngör. I am 23 years old and I was born in Eastern Turkey. I started cycling at the age of 15 and day by day this poison spread more and more through my veins. I have lived in Northern Cyprus for the last 5 years of my life, including 4 years of university education. In 2020/2021 I was a semi-professional rider without a team and raced in 4 UCİ competitions for the Turkish national team.

I used to cycle long distances and mostly alone, but in Serbia it’s a whole new challenge. Every day for 7 days I am ready to push my limits and in the end this will be pure proof to everyone who is aware of this challenge, how strong this poison of cycling passion is in us.

See my Strava profile

Danijel Ulijan – Dacha 🇷🇸 – Ambasador 1. etape

Danijel Ulijan, 39-godišnji biciklista iz Beograda, posvetio je 25 godina svog života biciklizmu. Njegova strast ga je od planinskih staza preusmerila na drumski biciklizam, gde je uživao u prelaženju dugih razdaljina. Učestvovao je u brojnim MTB maratonima, drumskim trkama i brevetima, a više puta je biciklom putovao do Crne Gore. Proveo je značajan deo života u Švajcarskoj, gde je biciklom obišao mnoge alpske vrhove. Profesionalno se bavi razvojem i optimizacijom e-commerce sistema, koristeći svoje iskustvo kao SEO ekspert.

Dacha Strava

 

Vladimir Savić 🇷🇸 – Ambasador 2. etape

Trener sportova izdržljivosti. Prvi put učestvovao na triatlonu 1993. godine. Jedan od osnivača Triatlon kluba Tamiš. Aktivno sam se bavio triatlonom kao član reprezentacije. Takmičio se na svim kontinentima. Nakon 30 godina, više od 200 triatlon trka (15 dugih triatlona, od toga 2 puta IM Kona i 3 puta Xtri), 100+ km trčanja, Everestinga i sl. i dalje uživam u novim izazovima. 

Moj najveći ponos: Porodica – oženjen, dvoje dece 🙂

https://coachsavic.com/profilna-stranica.html

Vladimir Strava

 

Marko Janković 🇷🇸 – Ambasador 6. etape

Ja sam Marko Janković, imam 33 godine i dolazim iz Užica. Po struci sam mašinski inženjer a u slobodno vreme avanturista i amaterski sportista. Od ranih godina svog detinjstva sam u sportu, proveo sam 7 godina igrajući odbojku ali sam nedugo posle toga pronasao svoju pasiju u planini, bilo planinareci, bilo prelazeci planinske vrhove biciklom okolo Užica. Zadnje 4 godine se aktivno bavim duatlonom i triatlonom (sprint, olympic i 70.3). Gde su granice, videcemo.

Marko Strava

 

Vanja Vlaović 🇷🇸 – Ambasadorka 7. etape

Imam 40 godina, a sport je moj nacin zivota vise od 30 godina. Kao mala sam trenirala dzudo i tako stekla disciplinu koja je neophodna za postizanje rezultata, uvek sam trcala i redovno radim trenge snage. Poslednje tri godine se najvise bavim biciklizmom i to je sport u kom sam u potpunosti pronasla sebe, volim da uzivam u prirodi, pomeram svoje granice i stalno postavljam nove izazove. Nacin ishrane sam prilagodila zahtevnim treninzima i sigurna sam da je to jako vazan faktor. Neko bi to smatrao odricanjem a ja zadovoljstvom jer se mnogo bolje osecam i imam vise energije na vegenterijanso/bezglutenskoj ishrani.

Nadam se da ce dogadjaja kao sto je DOS biti sve vise i da ce doprineti razvoju biciklizma u Srbiji.

 

Vanja Strava